Διευκρινίσεις απ’ το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη

By in
Διευκρινίσεις απ’ το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη

Καλοδεχούμενες οι διευκρινίσεις που δόθηκαν από την υπεύθυνη γιατρό του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη σχετικά με τον κρατούμενο πακιστανικής καταγωγής που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Η «Εφ.Συν.» δημοσίευσε (6/9/2017) την καταγγελία της ασκούμενης δικηγόρου που τον έχει αναλάβει και η οποία διαπίστωσε πολλά… εμπόδια στην προσπάθειά της να τον βοηθήσει και να διασφαλίσει την ιατρική φροντίδα που έχει ανάγκη ο 22χρονος. Παράλληλα, ο ίδιος ο κρατούμενος είχε υποστηρίξει ότι κακοποιήθηκε από τους φύλακες.

Η γιατρός βεβαιώνει ότι εξέτασε η ίδια τον κρατούμενο S.M.A. στο ιατρείο και, πράγματι, τα ιατρικά του έγγραφα αποδεικνύουν ότι είναι φορέας ηπατίτιδας C χωρίς συμπτωματολογία. Επίσης αναφέρει ότι του εξηγήθηκε ότι θα κλειστεί ραντεβού με ΜΕΛ (Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων) και επιβεβαιώνει τον διαπληκτισμό της δικηγόρου Β.Π. όχι μαζί της αλλά με τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια η συγκεκριμένη γιατρός έλειψε με άδεια και δεν γνωρίζει περί βιαιοπραγίας σε βάρος του κρατούμενου μετανάστη.

Σε κάθε περίπτωση, θυμίζουμε ότι έχουν υπάρξει ανάλογα περιστατικά βιαιοπραγίας, ενώ έχουν σημειωθεί πρόσφατα ένας αιφνίδιος θάνατος και δύο απόπειρες αυτοκτονίας. Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ όταν επισκέφτηκε το Κέντρο Κράτησης της Πέτρου Ράλλη ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης. Μήπως είναι καιρός επιτέλους αυτό να γίνει πράξη;

Πηγή: Η εφημερίδα των Συντακτών

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest