Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης ιθαγένειας - Ποιοι έχουν το δικαίωμα

By in
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης ιθαγένειας - Ποιοι έχουν το δικαίωμα

Από σήμερα αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ), που θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Απριλίου 2024.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν οι αλλογενείς αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα, που επιθυμούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Στις εξετάσεις μπορούν να λάβουν μέρος και όσοι έχουν συμμετάσχει ανεπιτυχώς σε προηγούμενη εξεταστική περίοδο.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 23:59, μέσω της πλατφόρμας της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr/aitiseis/#login ή μέσω του Gov.gr: https://shorturl.at/di345

Για την οριστικοποίηση της αίτησης συμμετοχής, απαιτείται παράβολο ύψους 150 ευρώ, από το οποίο απαλλάσσονται όσοι έχουν ενεργή αίτηση πολιτογράφησης (αριθμό Φακέλου σε υπηρεσία Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών)

 

via:https://www.businessnews.gr/ellada/item/279796-apo-simera-oi-aitiseis-gia-symmetoxi-stis-eksetaseis-apoktisis-ithageneias-poioi-exoun-to-dikaioma

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest